Sebze Türlerinde üretim izni (STK) Komite Toplantıları 30-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında Müdürlüğümüzde yapıldı. Komite toplantılarının açılışında Müdürümüz Sayın Şakir BERKTAŞ emeği geçenlere teşekkür ederek üretim izni verilen çeşitlerin ülkemiz tohumculuğuna hayırlı olmasını temenni etmiştir.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan BAŞAK başkanlığında, Bakanlığımız temsilcisi, müdürlüğümüz tescil biriminde görevli konu uzmanları, kamu araştırma enstitüsü temsilcisi ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan Sebze Üretim İzni STK komitesinde yapılan değerlendirmeler sonucunda başvuru yapılan 12 türde (Kavun, Karpuz, Ispanak, Marul, Hıyar, Kabak, Domates, Patlıcan, Lahanagiller, Soğan, Havuç, Biber), 77 adet sebze çeşit adayına üretim izni verilerek kayıt listelerine dahil edilmiştir.