1) Sert ve yumuşak çekirdekli meyve türlerinde (şeftali, kayısı, erik, kiraz, vişne, elma, armut, ayva) Araştırma Enstitülerinde ıslah edilen baz materyalden çeşit, kalem ve anaç damızlığı kurmak, tesis edilen bu damızlıklardan fidan üretecek olan Kamu ve Özel fidan üretici kuruluşlara anaç ve çeşitlerden üretimde kullanılmak üzere fidan üretim materyali temin etmek.
2) Virüssüz materyalle kurulan çeşit – anaç damızlıklarını temiz olarak muhafaza etmek.
3) Sertifikalı fidan üretimi yapan üreticilere hastalıklardan ari ve virüssüz fidan üretim materyali (çeşit – anaç) ihtiyaçlarını karşılamak.
4) Üreticilerden gelen numunelerde virus test kontrolleri yapmak.
5) Ülkemiz fidancılığının ve meyveciliğinin yüksek kaliteli ve verimli olmasını sağlamak.