Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun yürürlüğe girmesi ve gıda güvenilirliğinin sağlanmasında risk analizi sisteminin esas alınması yaklaşımının benimsenmesinin ardından,
bilimsel esaslara dayalı risk değerlendirme çalışmalarını yürütmek üzere, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Daire Başkanlığı kurulmuştur.
Risk değerlendirme çalışmaları, 2011 yılından bu yana “ Risk Değerlendirme Komite ve Komisyonlarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre, üniversiteler, araştırma kurumları ve enstitülerden çağrımıza başvuru yapanlar arasından seçilen bilim insanlarının oluşturduğu
Bilimsel Komisyonlar tarafından yürütülmektedir.
Bu kapsamda, “Gıda Olarak Kullanılabilecek Bitkiler Komisyonu'' 4. Dönem ve “Gıda Katkı Maddeleri Komisyonu" 2. dönem çalışmalarını yürütmektedir.
Görev süresi dolmak üzere olan “Gıda Olarak Kullanılabilecek Bitkiler Komisyonu" ve “Gıda Katkı Maddeleri Komisyonu" için yeni dönem üyelerini belirlemek üzere üye başvurularının kabulüne başlanmıştır. Üye başvuruları 3 Mart 2025 tarihine kadar alınacaktır.
Diğer taraftan, gıda ve yem güvenilirliğine ilişkin konularda yapılacak olan risk değerlendirme çalışmalarında kısa süreli bilimsel ve teknik uzman desteği sağlamak üzere bilimsel görüşlerine başvurulması amaçlanan uzmanların bilgilerinin yer aldığı Uzman Veri Tabanı da oluşturulmaya devam etmektedir.
Uzman Veri Tabanı başvuruları tüm yıl boyunca açık olacaktır.
Açık çağrıya konu Bilimsel Komisyonlarda ve/veya Uzman Veri Tabanında yer almak isteyen bilim insanlarının/uzmanların Bakanlığımızın
riskbasvuru.tarimorman.gov.tr adresinde yer alan “Bilimsel Komite ve Komisyonlar ile Uzman Veri Tabanı Başvuru Formu"nu doldurarak başvurularını tamamlamaları gerektiğini bildiririz.
NOT: İlave bilgi taleplerinizi
risk@tarimorman.gov.tr adresine iletebilirsiniz.
Başvuru nasıl yapılır ?