19.02.2020 tarih ve 31044 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nin Uygulama Hükümlerini belirleyen 7 inci maddesi üçüncü fıkrasında yer alan “Türk Gıda Kodeksi kapsamındaki bir gıda ürününe yatay veya dikey gıda kodeksinin izin vermediği bir bileşenin ilave edilip edilmediğinin tespitinde, ilgili kodeks hükümlerine ilave olarak, uluslararası veya ulusal çalışmalar neticesinde belirlenen ve Bakanlık resmî internet sitesinde duyurulacak analiz metotları ve karar limitleri kullanılır." hükmü çerçevesinde keçiboynuzu pekmezinin doğasından gelen benzoik asit varlığının tespitinde karar limiti olarak 250 mg/kg değeri kullanılacaktır.
Keçiboynuzu pekmezinde benzoik asit analiz sonucunun 250 mg/kg'ın üzerinde tespit edilmesi halinde, tespit edilen benzoik asidin keçiboynuzunun doğal yapısından gelmediği yönünde değerlendirme yapılacaktır.