Türkiye ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğiyle yürütülecek “Küçük Ölçekli Üreticilerin Gıda Tedarik Zincirlerini Kısaltmalarına Destek Olmak İçin Gıda Güvenilirliği ve Beslenme Konularındaki Kapasitelerinin Geliştirilmesi" Teknik İş Birliği Programı Projesi Ankara'da düzenlenen açılış toplantısıyla resmen başladı.
25 Şubat 2025 tarihinde gerçekleşen açılış toplantısına Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Dr. Ersin DİLBER, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül SELIŞIK, FAO'nun Orta Asya Bölge Ofisi ve Türkiye Ofisi uzmanları ile Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nden ilgili Daire Başkanları ve teknik personel katılım sağladı.
Açılış konuşmalarında Dr. Ersin DİLBER ve Ayşegül SELIŞIK, Bakanlık ve FAO işbirliğiyle geçmiş yıllarda başarıyla tamamlanan projelere vurgu yaparak, yeni projenin küçük ölçekli yerel gıda üreticileri için önemli bir adım olacağını belirttiler. Proje kapsamında, üreticilerin gıda tedarik zincirlerini daha etkin yönetebilmeleri için ihtiyaç duydukları esnekliğe yönelik yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi ve gıda sistemlerinde sürdürülebilirliğin sağlanması hedefleniyor.