Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Gıda ve Tarım Örgütü(FAO) Bölge Ofislerinin, “Avrupa ve Orta Asya’da Covid-19’un gıda güvenilirliği risklerinin kontrol ve yönetimi üzerine etkileri” konulu görüşme talebine istinaden; Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Dr.Yunus Bayram ile Dr.Leon Gorris arasında 23 Şubat 2021 tarihinde saat 14.00’de bir görüşme yapıldı.
Görüşmede, Türkiye’de Covid-19 ile ilgili olarak Bilim Kurulu tarafından alınan tedbirler, Covid-19 pandemisinin gıda güvenilirliği riskleri üzerine etkileri, pandemi sürecinde gerçekleştirilen gıda kontrol faaliyetleri, Covid-19 sürecinde ithalat ve sertifikasyon sistemleri, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Covid-19 konusunda yürütmüş olduğu çalışmalar ve yayımlanan rehber dokümanlarla ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.
Avrupa ve Orta Asya Bölgesi ülkelerle yapılan görüşmeler neticesinde elde edilen bilgi FAO ve WHO Bölge Ofisleri tarafından özetlenerek bir rapor haline getirilecektir.