Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı, Gıda Kontrol ve Laboratuvarlar Daire Başkanlığı, Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığı ile Antalya ve Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konu uzmanları tarafından “Resmi Veteriner Hekim Eğitimi" düzenlendi.
Eğitim, 81 İl Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli veteriner hekimlerin katılımı ile 29.04.2024-03.05.2024 tarihleri arasında Antalya Beymelek Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünde, 13-17.05.2024 tarihleri arasında Erzincan İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli veteriner hekimlerin katılımı ile Erzincan ilinde toplamada 142 veteriner hekimin katılımı ile gerçekleşti.
Düzenlenen Resmi Veteriner Hekim Eğitimlerinde konu uzmanları tarafından “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" gereği kesimhanelerde kesim öncesi ve sonrası muayeneler ile et parçalama tesislerinde muayeneleri ve diğer resmî kontroller ile kesimhane ve parçalama tesislerindeki hijyen uygulamaları, HACCP, mikrobiyolojik kriterler, resmi kontroller ve hayvan kayıt sistemine ilişkin bilgiler verildi.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde düzenlenen eğitimin açılışı İl Müdürü Murat ŞAHİN, İl Müdür Yardımcısı Serkan KÜTÜK ve şube müdürleri katılımı ile gerçekleşti. Açılış konuşmasında konuşan İl Müdürü Murat ŞAHİN tüm dünyada et hijyeninden kaynaklanan sağlık risklerinin büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Hayvansal ürünlerin uygun olmayan koşullarda üretilmesi, işlenmesi, muhafazası ve dağıtılması aşamasında ortaya çıkabilecek risklerin, önemli sağlık problemlerinin tespiti ve önlenmesi noktasında verilen eğitimin son derece önemli olduğunu söyledi ve katılımcılara başarılar diledi.