Yeni Destekleme Modeline ilişkin Hayvancılık Genel Müdürlüğü'nce yapılan online toplantılarla 7 bölgeden şube müdürleri, ilçe müdürleri ve teknik personelin katılımlarıyla Ülke genelini kapsayan bilgilendirme ve istişare toplantıları düzenlendi.
Yapılan online toplantılarda; Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik, Genel Müdür Yardımcıları Emre Gürçay ve Melikşah Taşkın ile Daire Başkanları Dr. Engin Ünay, İslam Köse, Fatih Ersoy, Dr. Hasan Keskin ve Önder Alçar yürütülen faaliyetlere değinerek, yeni destekleme modeline ilişkin bilgilendirmelerde bulundular.
Hayvansal üretimde gıda arz güvenliğinin sağlanması için sürdürülebilir bir üretim modeli oluşturulması amacıyla; Hayvan sağlığı ve refahının ön planda tutulduğu, biyoteknolojik ıslah yöntemlerinin kullanılarak verimin artırıldığı, aile işletmeleri ile genç ve kadın üreticilerin desteklendiği, yerli üretimin teşvik edildiği ve üretim artışının sağlandığı birbirini tamamlayıcı faaliyetleri kapsayan yeni destekleme modeline geçildiğini belirten Hayvancılık Genel Müdürü Salih Çelik, yaptığı açıklamada “Hayvancılık işletmelerinin ekonomik açıdan güçlü, dirençli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması hedefiyle hayvancılıkta ilk defa genç ve kadın üreticilere ilave destek verilmesi planlanmıştır. Mevcutta ortalama yetiştirici yaşının 58, 40 yaş altı üretici sayısı oranının %21, kadın işletmeci oranının ise %12 olduğu yetiştirici portföyünün gençleştirilmesi ile geleceğimizin teminatı gençlerimiz ile sürdürülebilirliğin mihenk taşı olan kadın çiftçilerimizin üretimde daha fazla istihdam edilebilmesi için genç ve kadın üreticilerimiz ilk defa desteklemelerde önceliklendirilmiştir." ifadelerini kullandı.
Buzağı ve malakların yanı sıra bu yıldan itibaren ilk defa anaç koyun keçi desteği yerine kuzu ve oğlaklara destek ödeneceğini belirten Çelik; Üreme ve yaşama gücü verimliliğinin artırılması amacıyla politikalar geliştirildiğini belirterek, ürün arzının sürdürülebilirliği açısından da birim hayvan başına verimin ve ürün kalitesinin artırılmasına yönelik modern biyoteknolojik yöntemlerin dahil edildiği ıslah metotlarının uygulamaya konulduğuna dikkat çekti.
Destekleme modeline ilişkin gerekli bilgilendirmelerin yapılmasının ardından soru/cevap şeklinde devam eden söz konusu programlara Ülke genelinde şube müdürleri ve ilçe müdürleri dahil yaklaşık 2500 personel katılım sağladı.