5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve ilgili diğer Kanunların uygulama sahasında daha etkin bir şekilde aktarılmasını teminen hazırlanan yönetmelik, tebliğ gibi ikincil düzey mevzuatın daha verimli hazırlanabilmesi amacıyla, 25/2/2025 tarihinde Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü personeline hitaben “Mevzuat Hazırlama Usul ve Esasları" konulu bilgilendirme ve eğitim programı düzenlenmiştir.
Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Sn. Yaşar GÜÇLÜ ile Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Sn. Ersin DİLBER'in katılımlarıyla açılan program kapsamında, Genel Müdür Yardımcısı V. Sn. Ö. Umut EKER ve Mevzuat Uzmanı Sn. Nejdet KARAKUŞ tarafından mevzuat kavramı, normlar hiyerarşisi, mevzuat hazırlama usul ve esasları ile uygulamaya yönelik muhtelif bilgiler sunulmuştur.
Mevzuat Hazırlama Yönetmelik Sunumu Görmek için Tıklayınız