Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi “Çiftçi Destek Ekipleri Bilgi Tazeleme Çalıştayı" 17-19 Nisan 2024 tarihleri arasında Kızılcahamam'da gerçekleştirildi.
Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir KARABULUT'un açılışını yaptığı çalıştaya, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı Merkez Proje Yönetim Birimi, Konya ve Karaman İl Proje Yönetim Birimleri, Çiftçi Destek Ekipleri ile birlikte Bakanlık, UNDP ve özel sektörden uzmanlar katıldı.
Sayın KARABULUT açılış konuşmasında, projenin şimdiye kadar kaydettiği ilerlemenin kırsal kesimde yaşayanlar için çok etkili sonuçlar verdiğini, 2023 yılının oldukça başarılı geçtiğini, 2024 yılında da faaliyetlerin daha iyi sonuçlar vermesini beklediklerini belirtti. Sayın KARABULUT, “Projenin uygulandığı coğrafyada hedef kitleyi göz önüne aldığımızda çok değerli bir çalışma yapıyoruz. Bu noktada, merkezle birlikte il ve ilçe müdürlüklerindeki ekiplerin büyük emeği olduğunu biliyoruz. Projede, küçük ölçekli çiftçilerin, özellikle hassas grupların değer zincirine entegre edilmesi sürdürülebilir ekonomik, sosyal ve çevresel ilerlemeler sağlayacak şekilde uygulandı." Sayın KARABULUT, “2023 yılında olduğu gibi 2024 yılının da en iyi şekilde sonuçlandırılmasının önemli olduğunu belirterek, “Dış kaynaklı projelerin ülkemiz açısından öneminin farkındayız. Gelecek dönem için yapılacak planlamaların üzerinde önemle duruyoruz" dedi. Sayın KARABULUT, 2025 yılında sona eren projede, kaynağı kalan süre içinde maksimum seviyede kullanmanın ve katma değere dönüştürmenin önemini vurguladı.
Etüt ve Projeler Daire Başkanı Dr. Şule ÖZEVREN ise, “Proje bütçesini kapanış yılı olan 2025'e kadar randımanlı bir şekilde kullanmak için merkezde ve yerelde elimizden geleni yapacağız" diyerek, “Projenin 2025 yılının da proje uygulama yılı olarak kabul edilmesi ve bütçe verilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini" belirtti.
Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi "Çiftçi Destek Ekipleri Bilgi Tazeleme Çalıştayı"nda; GTHKP'nin Son Finansal Durumu, Konya ve Karaman illerinin 2024 Yılı Yıllık Çalışma Plan ve Bütçe Genel Değerlendirmesi ve Alternatif Yatırımlar, İzleme ve Değerlendirme, GES Yatırımlarının Önemi, Bakımı ve Sürdürülebilirliği, Coğrafi İşaret ve Markalaşma, İklim Değişikliğinin Tarım Üzerindeki Etkileri ve Çözüm Önerileri ve Çıkış Stratejisi konularında sunumlar yapılarak bilgi ve deneyimler paylaşıldı.
3 gün süren çalıştayda, Bakanlık politikalarıyla uygun olarak belirlenen proje faaliyetlerinin üzerinde durularak uygulama ve ilerleme aşamalarıyla ilgili bilgi tazeleme yapıldı. Çalıştayın sonunda yapılan “Değerlendirme Anketi"nde katılımcıların %99'unun çalıştayın verimliliğinden memnun olduğu görüldü.