Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında, Kastamonu ili Çok Paydaşlı Platform (ÇPP) üyeleri, genç çiftçiler ve teknik personelin katılımıyla Adana ve Mersin illerinde teknik ziyaretler gerçekleştirildi.
Yerelde üretim ve pazarlama konusunda iş birliklerinin güçlendirilmeye devam edildiği KDAKP'de “Çiftçi Eğitimleri ve İnceleme Gezileri" belirli periyotlarda düzenleniyor. Bu kapsamda, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organizasyonu yapılan teknik geziye, Arı Yetiştiriciliği Birliği, Kırmızı Et Ürünleri Birliği, Süt Üreticileri Birliği, Ziraatçılar Derneği, Ziraat Odası Temsilcileri, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Dadaylı Üreten Kadınlar Kooperatifi, Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Genç Çiftçiler'den oluşan Çok Paydaşlı Platform (ÇPP) üyeleriyle birlikte, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, İl Müdür Yardımcısı Özcan Gazioğlu, şube müdürleri, İl Proje Yürütme Birimi Personeli, İl ve İlçelerdeki Çiftçi Destek Ekipleri de katılım sağladı. 14-17 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 34 kişinin katıldığı teknik gezide, Adana ve Mersin illerinde KDAKP kapsamında uygulanan proje alanlarıyla birlikte Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ve Silifke Atatürk El Sanatları Eğitim Merkezi ziyaret edilerek bilgi alışverişinde bulunuldu.
KDAKP'nin yerelde sahiplenilmesi ve yerel aktörlerin karar alma süreçlerine dâhil olmasını güçlendirmek amacıyla, 8 ilde Çok Paydaşlı Platformlar kuruldu. Değer zincirlerinde yer alan üreticiler, tüccarlar, nakliyeciler ve ürün işleyiciler gibi tüm paydaşların ÇPP'de temsil edilmesine özen gösteriliyor. Bununla birlikte, kadınların ve gençlerin temsilini güçlendirmek amacıyla ÇPP'ye üye olmaları teşvik ediliyor.