3 bin 711 köyümüzün dezavantajlı alanlarında 3 ayrı kırsal kalkınma projesini uyguluyor; üreticilerimize %70'den %100'e varan destekler veriyoruz.
Genel Müdürlüğümüz tarafından, Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu kredisi ve Türkiye Cumhuriyeti hibesiyle Konya ve Karaman'da Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi; Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kastamonu, Bartın, Sinop ve Çankırı'da Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi; Ordu, Tokat, Sivas, Yozgat ve Çorum'da Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu Projesi ile kırsal alanların yüksek kesimlerindeki çiftçilerin üretim ve verimliliğini geliştirerek pazarlama faaliyetlerini artırıyoruz. Çiftçilerin ekonomik yönden güçlenmeleri için kooperatifleşmeleri yönünde bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz. Proje bölgelerinde, kadın ve erkek çiftçilere, genç çiftçilere, göçerlere, kooperatiflere, KOBİ'lere, ekonomik olarak dezavantajlı kadın-genç ve engelli bireylere destek veriyoruz.
Projelerimizle dayanıklı tarım yöntemlerini uyguluyor, iklim dostu tarım uygulamalarını hayata geçiriyor, sürdürülebilir tarımsal ürünlerin markalaşması ve pazarlanmasını sağlayarak kırsal kesimin gelir kaynaklarını çeşitlendiriyoruz.
70 bin haneye 560 milyon TL destek
Projelerimizle bugüne kadar altyapı yatırımları, demonstrasyonlar ve bireysel hibeler ile 70 bin haneye yaklaşık 560 milyon TL destek verdik. Kırsal kalkınma çabalarımızın odağını oluşturan köylerimizde gelir düzeyi düşük, küçük ve parçalı tarım alanlarında üretim yapan çiftçilerimizi desteklemeye devam ederek gelir düzeylerinin artması ve yaşam kalitelerinin iyileştirilmesini hedefliyoruz.