Toprak İşleme Alet ve Makinaları Deneyleri;
Bu grupta; pulluklar, tırmıklar, kültivatörler, tesviye kürekleri, dip kazanlar ile kuyruk milinden hareket alarak çalışan toprak işleme makinalarının (toprak frezeleri, rotatiller, burgular, ara çapa makinaları v.b.) laboratuar deneyleri olarak teknik ölçülendirme, sertlik tayini, tarla çalışmalarında alet veya makinanın güç ihtiyacı, iş başarısı ve performansına ait veriler ilgili standartlara göre sorumlu teknik elemanlarca tespit edilip, raporlandırılmaktadır.
Ekim-Dikim ve Gübreleme Makinaları Deneyleri;
Bu grupta sıraya ekim makinaları ile kimyevi gübre dağıtım makinalarının deneyleri yapılmaktadır. Bu kapsamda makinaların teknik ölçüleri, sertlik değerleri ile ekim ve gübre normu ile ayaklar arası dağılım düzgünlüğü tespit edilerek bulunan değerlerin standartlarda belirtilen değerlere uygunlu kontrol edilip raporlandırılmaktadır.
Hasat-Harman Makinaları Deneyleri;
Bu grupta biçerdöverler, çayır biçme makinaları, sapdöver harman makinaları, balya makinaları, silaj makinaları, motorlu testere ve tırpanlar, saman makinaları v.b. makinaların deneyleri yapılmaktadır.
Laboratuar çalışmalarında teknik ölçülendirme, resimleme ve hareket iletim tertibatı kontrolü, bıçak sertlikleri ile çevre hızlarının hesabı yapılmaktadır.
Tarla çalışmalarında makinanın fonksiyonunu yerine getirip getirmediği, güç ihtiyacı, yakıt tüketimi, kayıplar, iş başarısı gibi hususlar tespit edilerek ilgili standartlar göz önüne alınarak sorumlu teknik elemanlar tarafından raporlandırılmaktadır.
Ürün İşleme Makinaları Deneyleri;
Bu grupta Selektörle, süt sağım ve soğutma ile krema makinalarının deneyleri yapılmaktadır. Selektörlerin kapasite tayini, temizleme oranı ile performans değerleri tespit edilmektedir.
Süt sağım makinalarının vakum kapasiteleri, nabız hareket oranları ile nabız düzenine ilişkin değerlendirmeler yapılır.
Soğutma tanklarının sınıflandırılması, soğutma sürelerinin tayini yapılıp ilgili standartlar doğrultusunda raporlandırılmaktadır.
Taşıma İletim Makinaları Deneyleri;
Bu grupta römorklar, su tankerleri ile traktörlerin Bump Track deneyleri yapılmaktadır. Römork ve su tankerlerinin teknik ölçülendirilmesi, ağırlık merkezinin tespiti, kritik devrilme açısı, frenleme deneyleri laboratuarda yapılmaktadır. Ömür deneyleri ise mevcut stantta gerçekleştirilmektedir. Ömür standında yaklaşık 10 yıllık ekonomik ömre karşılık gelen sürede çalıştırılarak mukavemet kontrolü yapılmakta ve yapısal sağlamlık ile fonksiyonel organlardaki değişim belirlenmektedir. Bump Track deneyleri firmanın talebi doğrultusunda yapılmaktadır.
Hayvansal Üretim Makinaları Deneyleri;
Bu grupta yem kırma, karıştırma, dağıtma makinaları ile suluklar ve çiftlik gübresi dağıtma makinalarına ait deneyler yapılmaktadır.
Deneylerde teknik resimlendirme ölçüleri alınan makinaların ayrıca sertlikleri ölçülecek malzemelerin ölçümleri yapılır. Makinaların iş kapasiteleri yanında kırma makinalarının kalitesi belirlenir. Kırma ve karıştırma makinalarının elektriksel güç değerleri tespit edilir. Çiftli dağıtma makinalarının dağıtım düzgünlüğü yanında gübreleme normu belirlenir. Hayvan suluklarında ise çeşitli basınçlarda sızdırma durumu kontrol edilir. Ayrıca yukarıda bahsedilen makinaların performansları tespit edilir. Deneylerden sorumlu teknik elemanlar tarafından raporlandırma yapılmaktadır.
Sulama Makinaları ve Jeneratör Deneyleri;
Bu grupta sulama sistemleri, su pompaları, sulama başlıkları ve jeneratörlere ait deneyler yapılmaktadır.
Sulama sistemlerinde dağılım düzgünlükleri kontrol edilerek belirli basınçlarda debiler tespit edilmektedir. Jeneratör deneylerinde ise güç değerleri tespit edilmektedir. Pompa deneylerinde pompanın performans değeri belirlenerek karakteristik eğrileri verilmektedir.
Denemeler sırasında alet veya makinanın yaklaşık 10 yıllık ekonomik ömre eşdeğer süreye tekabül eden çalışma süresinde özel deney düzenlerinde çalıştırılarak mukavemet kontrolü yapılmakta, yapısal sağlamlık, fonksiyonel organlardaki değişim ve hareket iletim sistemi incelenmektedir.
Mafsallı Mil Mahfaza Aşındırma Deneyleri
Mafsallı millerin 2006/42/AT Makine Yönetmeliğine göre CE çalışmaları için TS ISO 5674 standardına göre deneyleri yapılmaktadır.