Yeni Sayfa 1
Bitkisel Üretimde İTU İç Kontrolör Eğitim Konuları
Bitkisel Üretimde ve Hayvansal Üretimde İyi Tarım Uygulamaları İç Kontrolör Eğitimi Programı içerisinde iyi tarım uygulamaları tekniklerine ilişkin konular Bakanlık eğiticileri, kalite yönetim sistemine ilişkin konular ise TSE personeli tarafından anlatılmaktadır.
Eğitime katılmak isteyen adaylar, iç kontrolörlük yapacağı alanla ilgili olarak lisans, ön lisans veya meslek lisesi mezunu olmalıdır.
1)Bitkisel Üretimde İyi Tarım Uygulamaları İç Kontrolör Eğitim Programı
Katılıma ilişkin öğrenim durumu
Lisans mezunlarının ziraat mühendisi, gıda mühendisi, ön lisans mezunlarının bağcılık, bahçe tarımı, bitki koruma, çay eksperliği, fındık eksperliği, fidan yetiştiriciliği, gıda kalite kontrolü ve analizi, gıda teknolojisi, kesme çiçek yetiştiriciliği, mantarcılık, organik tarım, peyzaj ve süs bitkileri, seracılık, sulama teknolojisi, süs bitkileri yetiştiriciliği, tarım (açıköğretim), tarım makineleri, tarımsal işletmecilik, tarımsal ürünler muhafaza ve depolama teknolojisi, tarla bitkileri, tohumculuk, zeytincilik ve zeytin işleme teknolojisi, meslek lisesi mezunlarının ziraat teknik lisesi, süs bitkileri meslek lisesi, laborant meslek lisesi, anadolu tarım meslek lisesi, anadolu süs bitkileri meslek lisesi, tarım (ziraat) meslek lisesi olma şartı aranır.
Eğitim konuları;
- İyi Tarım Uygulamaları Giriş
- İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmelik
- Bitkisel Üretimde İyi Tarım Uygulamaları Kriterleri (Tüm Çiftlik-Bitkisel Üretim)
- Tarım-Çevre İlişkileri ve Risk Analizi
- Bitki Koruma Ürünlerinin Kullanımı
- Entegre Zararlı Yönetimi
- Gübreleme Teknikleri
- TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi
- TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi
- TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri
- Denetim Teknikleri
Bitkisel Üretimde İTU İçkontrol Eğitiminde başarılı olanların listesi için tıklayınız:
2)Hayvansal Üretimde İyi Tarım Uygulamaları İç Kontrolör Eğitim Programı
Katılıma ilişkin öğrenim durumu
Lisans mezunlarının ziraat mühendisi veya veteriner hekim, ön lisans mezunlarının et ve ürünleri teknolojisi, gıda kalite kontrolü ve analizi, gıda teknolojisi, kümes hayvanları yetiştiriciliği, laborant ve veteriner sağlık, laborant ve veteriner sağlık (açıköğretim), organik tarım, süt ve besi hayvancılığı, süt ve ürünleri, tarım (açıköğretim) veya tarımsal ürünler muhafaza ve depolama teknolojisi, meslek lisesi mezunlarının ziraat teknik lisesi, laborant meslek lisesi, veteriner sağlık meslek lisesi, veteriner sağlık teknisyenleri meslek lisesi, anadolu tarım meslek lisesi veya tarım (ziraat) meslek lisesi olma şartı aranır.
Eğitim konuları;
İyi Tarım Uygulamaları Giriş
İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmelik
İyi Tarım Uygulamaları Kriterleri(Tüm Çiftlik)
Hayvansal Üretimde Uygulama Kriterleri
Hayvan Sağlığı ve Refahı
Hayvansal Yetiştiriciliğinde Temel Prensipler
Tarım ve Çevre İlişkileri ve Risk Analizi
TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi
TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi
TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri
Denetim Teknikleri
Hayvansal Üretimde İTU İçkontrol Eğitiminde başarılı olanların listesi için tıklayınız