İthal ruhsat başvurusunda aşağıda belirtilen bilgi ve belgelerin bulunması gerekir:
Zirai mücadele alet ve makinesinin teknik özelliklerini belirten, Zirai Mücadele Alet ve Makineleri Hakkında Yönetmeliğin Ek-2’nde yer alan spesifikasyon.
Zirai mücadele alet ve makinesinin, cins, marka, model, tip bilgileri, detay ve perspektif resimleri ile parça listesinin içinde yer aldığı tanıtım, kullanım, bakım ve basit onarımına ilişkin Türkçe kullanma ve bakım kılavuzu ile var ise üretiminin yapıldığı ülkedeki yetkili test ve deney kuruluşunca düzenlenmiş deney raporu ve Türkçe tercümesi.
İthal ruhsat talebinde bulunulan zirai mücadele alet ve makinesinin, Türkiye’de ruhsatlandırılması, satışı ve satış sonrası hizmetler ile ilgili ruhsat geçerlilik süresini kapsayacak biçimde;
İmalatçı firma tarafından ruhsat başvurusunda bulunan firma adına verilen şekli Genel Müdürlük tarafından belirlenen, Zirai Mücadele Alet ve Makineleri Hakkında Yönetmeliğin Ek-11’nde yer alan yetki belgesi ve tercümesi,
İhracatçı firmanın imalatçı olmaması durumunda, imalatçı tarafından ihracatçıya verilen yetki belgesi ve tercümesi.
Zirai mücadele alet ve makinesinin, 6502 sayılı Kanunda belirtilen süreden az olmamak üzere genel hükümler çerçevesinde garanti edildiğini bildiren ve şekli Genel Müdürlük tarafından belirlenen, Zirai Mücadele Alet ve Makineleri Hakkında Yönetmeliğin Ek-10’nda yer alan taahhütname.
İthal ruhsat başvurusunda bulunulan zirai mücadele alet ve makinesine ait, proforma fatura ile tercümesi.
İthalat ve ruhsatlandırmadan sorumlu teknik elemana ait iş sözleşmesi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Merkez Döner Sermayeye ayrıca ithal ruhsat döner sermaye ücretinin yatırıldığını gösterir kurum onaylı makbuzun aslı ya da fotokopisi. (2024 yılı için: 74.185 TL, Süre Uzatımı için: 13.358 TL ödenir.)
İLK RUHSAT İŞLEMİNDE İŞ AKIŞI
Dilekçeye yukarda belirtilen belgeler eklenerek; Genel Müdürlüğümüze elden veya posta aracılığıyla müracaat edilir.
Bakanlık, müracaatın inceler ve değerlendirir. Değerlendirme sonucu; olumsuz olması halinde, başvuruyu reddeder. Olumlu ise, test ve deneylerin yapılması için konuyu; Deney kuruluşuna sevk eder. Firma numuneyi deney kuruluşuna teslim eder.
Deney kuruluşu, deney sonucunda düzenlemiş olduğu raporu Bakanlığa gönderir.
Bakanlıkça yapılan inceleme ve değerlendirme sonucu olumlu olması halinde, ruhsatname düzenlenir.
RUHSAT SÜRE UZATIMLARINDA İŞ AKIŞI
Süre uzatımına konu dilekçeye;