Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde İTU Kontrolörü Eğitimi
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamaları Kontrolör Eğitimi Programı içerisinde iyi tarım uygulamaları tekniklerine ilişkin konular Bakanlık eğiticileri, kalite yönetim sistemine ilişkin konular ise TSE personelince anlatılmaktadır.
Adaylarda istenilen Şartlar:
Eğitime katılmak isteyen aday, kontrolörlük yapacağı alanla ilgili olarak ziraat mühendisi (su ürünleri bölümü), gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi, balıkçılık teknolojisi mühendisi veya veteriner hekim olma şartı aranır.
Eğitimin Konuları:
· İyi Tarım Uygulamalarına Giriş
· İyi Tarım Uygulamaları Hakkında Yönetmelik
· Su Ürünleri Yetiştiriciliğine İlişkin Mevzuatlar
· Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Temel Bilgiler
· Su Ürünleri Yetiştiriciliği İyi Uygulamalar Kriterleri 1-2
· Muhafaza Zinciri Kontrol Listesi
· İyi Tarım Uygulamalarında Risk Analizleri
· Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Kullanılan Yemler
· Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Görülen Hastalıklar
· Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Kullanılan İlaçlar
· Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Çevresel Etkileşimi
· Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Balık Refahı
· İletişim Teknikleri ve Psikolojik Yaklaşımlar
· ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi
· ISO 22000 Gıda Güvenliği Temel Eğitimi
· ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi
· Denetim Teknikleri