- Besin Öğesi Kaynaklarının Güvenilirliğinin ve Bu Kaynaklardan Alınan Besin Öğelerinin Biyoyararlılığının Değerlendirilmesine İlişkin Bilimsel Kılavuz için tıklayınız ... Besin Öğesi Kaynağı Başvuru Dosyası Formatı için tıklayınız ...- Sağlık Beyanlarına İlişkin Başvuruların Hazırlanması ve Sunulması Hakkında Bilimsel ve Teknik Kılavuz- Besin Öğelerinin Elzem Olma Durumuna Dayanan Beyanlar için Başvuru Dosyası Formatı- Besin Öğelerinin Elzem Olma Durumuna Dayanmayan Beyanlar İçin Başvuru Dosyası Formatı- Sağlık Beyanlarına İlişkin Başvurular Hakkında Genel Bilimsel Kılavuz- Antioksidanlar, Oksidatif Hasar ve Kalp-Damar Sağlığı ile İlgili Sağlık Beyanlarına İlişkin Bilimsel Gereklilikler Hakkında Kılavuz- Bağışıklık Sistemi, Gastrointestinal Sistem ve Patojen Mikroorganizmalara Karşı Savunma ile İlgili Sağlık Beyanlarına İlişkin Bilimsel Gereklilikler Hakkında Kılavuz- İştah Dereceleri, Vücut Ağırlığı Kontrolü ve Kan Glukoz Konsantrasyonu ile İlgili Sağlık Beyanlarına İlişkin Bilimsel Gereklilikler Hakkında Kılavuz- Kemik, Eklem, Deri/Cilt ve Ağız Sağlığı ile İlgili Sağlık Beyanlarına İlişkin Bilimsel Gereklilikler Hakkında Kılavuz- Psikolojik Fonksiyonlar Dâhil Olmak Üzere, Sinir Sistemi Fonksiyonları ile İlgili Sağlık Beyanlarına İlişkin Bilimsel Gereklilikler Hakkında Kılavuz
- Kekikte Pirolizidin Alkaloidleri İzleme Programı Sonuçları ve Halk Sağlığı Açısından Riski Hakkında Bilimsel Görüş- Mikroplastiklerin İnsan ve Çevre Sağlığı Üzerindeki Etkileri Hakkında Bilimsel Görüş
- Akdeniz Meyvesineği (Ceratitis capitata Widemann) (Diptera: Tephritidae)'nin Kiraz Meyvelerine Bulaşma ve Taşınma Riski Hakkındaki Bilimsel Görüş - Ahşap Ambalaj Malzemelerinde Isıl İşlem Uygulamasının ISPM-15 Standartlarında Yapılıp Yapılmadığının Tespitine Yönelik Test Yöntemlerinin Durumuna İlişkin Değerlendirme
- Gıda Katkı Maddesi Değerlendirmeleri İçin Bilimsel Başvuru Kılavuzu
- Adiantum capillus-veneris L. Toprak üstü Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Agropyron repens (L.) Beauv.’un Rizom Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Aloe vera (L.) Burm. f. ve Aloe ferox Mill.’un Yapraklarından Elde Edilen Aloe (Sarısabır)’ın Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Aloe vera (L.) Burm. f.’nin Yapraklarından Elde Edilen Aloe Vera Jel ve Renksizleştirilmiş Yaprak Usaresi’nin Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Andrographis paniculata Burm.f.) Nees Toprak üstü ve Kök Kısımlarının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Angelica gigas Nakai Kök Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Annona muricata L.’nın Yaprak Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Aquilaria agallocha Roxb.’un Öz Odunu kısmı ve Ekstrelerinin Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Aquilaria agallocha Roxb. Uçucu Yağ kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Aquilaria agallocha Roxb.’un Yaprak kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Arenga pinnata (Wurmb) Merr. Bitkisinden Elde Edilen Palmiye Şurubunun Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Argania spinosa (L.) Skeels Çekirdek Yağının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Aronia melanocarpa (Michx.) Elliott Yaprak Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Artemisia annua L. Toprak Üstü Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Arum sp.’nin Yaprak Kısımlarının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Bacopa monnieri L.'nin Bütün Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Bertholletia excelsa Bonpl.’nin Tohum Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Betula sp . Özsuyunun (Usaresi) Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Borassus flabellifer L. Bitkisinden Elde Edilen Palmiye Şurubunun Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Brassica napus L. Tohum Yağının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Brassica oleracea var.sabellica L. Yaprak Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Calvatia gigantea (Batsch) Lloyd'nın Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Camellia sinensis (L.) Kuntze’nin Yaprak Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş- Caryota urens L. Bitkisinden Elde Edilen Palmiye Şurubunun Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Cassia senna L. ve Cassia angustifolia Vahl. Meyve Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Cassia senna L. ve Cassia angustifolia Vahl. Yaprak Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Chlorella sorokiniana Shihira et RW. Krauss'un Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Cirsium arvense (L.) Scop.’nin Toprak Üstü Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Cistus x incanus L. Toprak üstü Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Clitoria ternatea L. Çiçek Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Cnidium officinale Makino Kök Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Cocos nucifera L.’nin Çiçek Durumundan Elde Edilen Usarenin Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Coffea arabica L.’nin ve Coffea canephora Pierre ex A. Froehner Çiğ Tohum (Yeşil Kahve) Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Comarum palustre L. Toprak üstü Kısımlarının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Cotinus coggygria Scop.’un Yaprak ve Genç Sürgünlerinin Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Curculigo orchioides Gaertn. Kök Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Cyperus esculentus L. Yumrularının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Daucus carota L. ssp. sativus var. atrorubens Alef. Kök Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş- Fagopyrum esculentum Moench Filizinin Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Fragaria x ananassa (Duchesne ex Weston) Duchesne ex Rozier Meyve Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Fritillaria cirrhosa D. Don Soğan Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Gardenia jasminoides J. Ellis Meyve Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Hordeum vulgare L.’nin Çim Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Değerlendirme - Hovenia dulcis Thunb. Meyve Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Ipomoea batatas (L.) Lam. Yumru Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Lycium barbarum L.’nin Meyve Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş- Mentha arvensis L. Bitkisinin Yaprak Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Mentha suaveolens Ehrh. Toprak Üstü Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Morinda officinalis’in Kök Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Myrica gale L. Bütün Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Myrrhis odorata L. Scop. Toprak Üstü Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Ocimum basilicum L.’un Tohum Kısımlarının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş- Ocimum tenuiflorum L. Bitkisinin Yaprak Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Olea europaea L. Meyve Yağının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Olea europaea L. Meyvesinden Elde Edilen Karasu Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Paeonia lactiflora Kök Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Pennisetum glaucum (L.) R.Br. Tohum Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Persea americana Mill. Meyve Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş- Peumus boldus Molina’nın Yaprak Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Phellodendron amurense Rupr. Kabuk Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Pinus brutia Ten. Reçinesinin Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Pisum sativum L. Filiz Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Plukenetia volubilis L. Tohum Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş- Populus sp.’nin Yaprak Tomurcuğu Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Poria cocos (Schw.) Wolf Sklerotium’un Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Pouteria lucuma (Ruiz ve Pav.) Kuntze Meyve Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Prunus armeniaca L.’nin Tohum Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Rhamnus frangula L. Kabuk Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Rheum officinale Baill. Kök ve Rizom Kısımlarının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Rheum palmatum L. Kök ve Rizom Kısımlarının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Saussurea involucrata Matsum. &Koidz. Bütün Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Scutellaria baicalensis Georgi Kök Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Sorghum bicolor (L.) Moench’in Tohum ve Tohum Unu Kısımlarının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Sphaeranthus indicus L.’in Toprak Üstü Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Stropharia rugosoannulata’nın Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Terminalia arjuna (Roxb. ex DC.) Wight & Arn. Gövde Kabuk Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Theobroma cacao L. Meyve Çekirdeğinin Etrafını Saran Pulpa Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Thymbra spicata L.’nin Toprak Üstü Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Trachystemon orientalis (L.) G. Don'in Toprak Üstü Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Trifolium repens’in Çiçek Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Ulex europaeus Toprak Üstü Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Usnea longissima Ach. Tallus Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Valeriana officinalis L.’nin Rizom ve Kök Kısımlarının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş - Withania somnifera (L.) Dunal Kök Kısmının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş- Zanthoxylum piperitum (L.) DC. Bitkisinin Meyve ve Tohum Kısımlarının Gıdalarda Kullanımının Güvenilirliğinin Değerlendirilmesi Hakkında Bilimsel Görüş İletişim: risk@tarimorman.gov.tr